Tipu Hauora

  Praktijk voor Holistische Coaching en Therapie

Energetische Ergotherapie (EET) voor Jongeren en Kinderen

Bij Energetisch Ergotherapie gaat het om de verbinding tussen je lijf (fysiek), je emoties, je gedachten en alle processen die daarmee verbonden zijn (mentale), het communiceren op een ander niveau/manier (energetische) en hoe je de wereld waarneemt, voelt en mee omgaat (spirituele) en deze verbinding vooruit te helpen. Het gaat dan om jou als persoon, als mens in jouw leven en jouw situatie. Binnen de behandeling wordt er gebruik gemaakt van allerlei klim- en klauter materialen, (bord)spellen en speelgoed om tot deze verbinding te komen. Belangrijk hierbij is dat je plezier hebt en tocht hard aan het werk bent. Zo wordt jouw zintuiglijke prikkelverwerking, jouw brein, jouw denkprocessen en je waarnemingen aangezet tot leren en toepassen in de situatie waar jij een hulpvraag over hebt. 

Daarnaast krijg je ook een energetische behandeling om bepaalde blokkades in jouw energiesysteem aan te pakken, zodat alles weer lekker kan doorstromen. Energetische behandelen kan helpen in vele omstandigheden. Dit wisselt van pijnklachten van bijvoorbeeld spieren, problemen met je darmen en hoofdpijn tot ondersteuning bij chronische ziekte of het verwerken van trauma of verlies. Een energetische behandeling kan ondersteunend zijn bij jouw ontwikkeling, jouw verandering, jouw groei, die gepaard kunnen gaan met lichamelijke verwerkingen of innerlijke onrust.

Bij Tipu Hauora wordt er met verschillende energetische therapievormen gewerkt, die elk hun eigen accenten hebben. De behandeling kan preventief (voorkomen van), curatief (genezend) of palliatief zijn (verzachting of verlichting). Ik behandel alleen als de aard van de acute of chronische symptomen zodanig is dat een energetische behandeling verantwoord is. 

Heb je belangstelling voor mijn kennis en vaardigheden en wil je graag meer weten over mijn competenties (deskundigheid) als Energetisch Therapeut klik dan hier voor meer informatie.

Voor meer informatie over het traject en de mogelijkheden van Energetische Ergotherapie kan jij of je ouders contact met mij op nemen. 


NB.  Ik ben geen vervanging voor je huisarts; dat blijft de eerste persoon om te raadplegen bij (ernstige) gezondheidsklachten. Wel kan ik aanvullend, verbredend en verdiepend aan diens zorg zijn