Tipu Hauora

  Praktijk voor Holistische Coaching en Therapie

          Aanbod voor jongeren en kinderen


Ergotherapie voor Jongeren en Kinderen

Mijn kennis en vaardigheden heb ik opgedaan binnen de kinderrevalidatie en de jongerenpoli, in de leeftijd tussen 0 en 25 jaar. Ik ben Ergotherapeut en Sensorische Integratie Therapeut.

Zijn er beperkingen dan wel problemen met de handfunctie, met het schrijven? Dan kan ik daarbij ondersteunen en verder op weg helpen, door middel van Ergotherapie en adviezen. Ergotherapie is een hele goede ondersteuning bij het verbeteren van je vaardigheden. Voor meer informatie klik dan hier.

Of ligt het meer op het gebied van houding, bewegingen en de prikkelverwerking, dan is misschien de combinatie van Ergotherapie en Energetische Therapie meer van toepassing. Dit heet Senso Energetische Integratie, voor meer informatie klik dan hier. 

Energetische Ergotherapie (EET) voor Jongeren en Kinderen

Soms gaat het gewoon even niet zo lekker, dit kan gewoon te maken hebben met groeien of dat je energie niet in balans is. Zo kan je ook zo vermoeid zijn dat het je niet meer lukt om je af te sluiten voor een klasgenoot die jou steeds van je werk houdt. Misschien ben jij degene die last heeft van nare dromen, of die altijd een vol hoofd heeft, dingen ziet die een ander niet ziet? Of ben jij degene die last heeft van allerlei vervelende kwaaltjes; zoals jeuk of pijn die niet zo goed te verklaren is. 

Het kan zijn dat je gewoon heel gevoelig bent voor allerlei energieën, van mensen zelf of van energie die je niet kunt zien maar wel voelen, horen. Bijvoorbeeld dat je kunt voelen of iemand verdrietig of boos is en je dit ook heel goed kunt voelen in je eigen lichaam. 

Of ben jij iemand die gewoon heel graag op blote voeten wil lopen, op liever de gehele dag op de grond wilt zitten? Dan kan het zijn dat je niet goed geaard bent, letterlijk niet goed verbonden met de aarde en je probeert dat dan door deze manieren te compenseren. Dat kan zelfs hoofdpijnen geven, duizeligheid, moeite met evenwicht en stevig staan, je niet echt hier en nu aanwezig voelen. 

Zo kan het ook zijn dat je het gevoel hebt niet goed met je zelf in contact te zijn, je lichaam niet op lekker kunt ervaren tijdens allerlei activiteiten zoals spel, gym, zitten op een stoel. Alsof je eigenlijk iets een beetje mist, kwijt bent. 

Heb jij dat ook?

....en zo kan ik nog een heleboel voorbeelden opnoemen. Ga ervan uit dat wanneer je merkt dat het jou niet goed doet en je er last van hebt, het gewoon niet oké is. Zeker als het ook jouw leerprestaties en je concentratie doet verminderen, of dat je er angstig, verdrietig of boos van wordt. Dan kan ik je wellicht ondersteunen met (Senso)Energetische Ergotherapie*

Voor meer informatie klik dan hier én laat je ouders contact met mij opnemen.

Holistische Coaching voor Jongeren en Kinderen

Holistische Coaching richt zich op het duidelijk krijgen in welk gedeelte van de wisselwerking, samenwerking met jouw omgeving je begeleiding nodig hebt. Misschien, bijvoorbeeld, ervaar je problemen met het plannen van je schoolwerk, merk je een weerstand die je niet goed kan omschrijven, of heb je moeite om je plek in de klas te vinden. Of gaat het gewoon om balans tussen belasting en belastbaarheid ten aanzien van school, sport, hobby's. Het kan ook zijn dat het combineren van school en bijbaantje veel spanning en geregel met zich meebrengt en dat je het lastig vindt om hier mee om te gaan. 

Het coachen is eigenlijk gewoon begeleiding en adviezen krijgen. Mijn benadering en begeleiding is dan afhankelijk van je leeftijd, je fase ontwikkeling en jouw specifieke vraag en het doel waar je naar toe wilt werken.Voor meer informatie klik dan hier.


 * Ik ben geen vervanging voor je huisarts; dat blijft de eerste persoon om te raadplegen bij (ernstige) gezondheidsklachten. Wel kan ik aanvullend, verbredend en verdiepend aan diens zorg zijn.